Udruga osoba s invaliditetom Križevci predstavila projekt „Aktivno starenje – pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u utorak, 30. siječnja prisustvovao je početnoj konferenciji u Multimedijalnoj dvorani križevačke Gradske knjižnice Franjo Marković na kojoj je Udruga osoba s invaliditetom Križevci predstavila projekt „Aktivno starenje – pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama“.

Udruga projekt provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Križevci, uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a o planiram aktivnostima i ciljevima govorio je predsjednik Udruge Petar Gatarić. Istaknuvši kako je glavni cilj uspostava koordiniranog sustava pomoći starijim osobama s invaliditetom, predsjednik Gatarić dodao je kako se u sklopu toga želi osigurati besplatna usluga prijevoza starijih osoba s invaliditetom koje žive u ruralnim područjima okolnih općina Sveti lvan Žabno, Gornja Rijeka, Kalnik i Sveti Petar Orehovec.

Zamjenik Ljubić pohvalio je Udrugu na svemu što čini u brizi za osobe s invaliditetom, kojima na ovaj način pomaže lakšem uključivanju u lokalnu zajednicu i besplatnim im prijevozom osigurava sudjelovanje u društvenim i drugim aktivnostima, što im je prijeko potrebno. Posebno je važno što se starijim osobama omogućava bolja dostupnost medicinskih usluga, primjerice odlazak liječniku ili na specijalističke preglede, ali i rješavanje statusnih pitanja, odlazak na sud, u ljekarnu ili nabavu namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradskim ustanovama i slično.

Korisnici projekta su starije osobe s invaliditetom ili kroničnom bolešću, koje žive same, korisnici socijalne skrbi s ruralnog područja i umirovljenici, a početnoj konferenciji još su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi u ime Grada Križevaca te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr