Udruga HERA traži volontere

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga HERA Križevci traži volontere za pružanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Za volontere će biti organiziran dvodnevni besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške. Nakon završene edukacije svim sudionicima izdat će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji. Volonteri koji završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružat će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije putem telefona i/ili pružati direktnu podršku na sudu. Direktna podrška na sudu organizirat će se kroz tjedna dežurstva na Županijskom sudu u Bjelovaru, Općinskom sudu u Koprivnici te Prekršajnom sudu Bjelovar, stalna služba Križevci.

S odabranim volonterima potpisat će se volonterski ugovori i imat će obvezu volontirati 12 sati mjesečno te će dobiti potvrdu o volontiranju.

Tko se može prijaviti:
• punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem
• osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
• osobe motivirane za pomoć drugima,
• komunikativne, empatične, tolerantne osobe
• odgovorne i etične osobe

Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirale i /ili imaju iskustva u radu s marginaliziranim skupinama građana. Rok za prijavu je 12. veljače ove godine.

Ako se želite prijaviti, pisanu prijavu možete poslati putem e-maila: info@udruga-hera.info ili poštom na adresu I.Z.Dijankovečkog 5, 48260 Križevci. Pismena prijava treba sadržavati životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja, kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete kontaktirati Udrugu na telefon 048 271 335 ili mail info@udruga-hera.info.
Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela koji provodi Ženska soba te partnerske organizacije HERA Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac Korak, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.

Služba ureda župana