Projekt Baby fitnessa u Koprivnici obilježio punih 10 godina kontinuiranog djelovanja

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prošlog je vikenda zajedno s članovima Društva naša djeca Koprivnica, projektnim stručnim timom te brojnim roditeljima i njihovim mališanima na Bazenima Cerine obilježio punih 10 godina provođenja projekta Baby fitnessa u Koprivnici.

Koprivnica je jedini grad u Hrvatskoj u kojem se ovaj projekt kontinuirano provodi cijelo desetljeće, prije svega zahvaljujući volonterima Društva naša djeca, a podršku zdravom odrastanju pružaju i Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica te Policijska uprava koprivničko-križevačka. Radionice se održavaju jednom mjesečno, besplatne su i pod pokroviteljstvom UNIFEF-a koji je inicijator projekta, a stručni tim sastoji se od pedijatrice Zorke Valentić, dviju psihologinja Ide Šipek i Paule Kuharić te fizioterapeutkinje Jasminke Potočnjak.

Zamjenik Ljubić zahvalio je volonterima Društva naša djeca i stručnom timu, kao i svim roditeljima i drugim članovima obitelji koji su prepoznali važnost i vrijednost ovog projekta, koji najmlađima omogućava zdrav i sretan početak života. Posebne pozdrave uputio je prvim bebama koje su se prije deset godina uključile u projekt, a sada su osnovnoškolci, te je pozvao sve zainteresirane da postanu dijelom ove lijepe i pozitivne priče. Okupljenima su se obratile i predsjednica Društva naša djeca Jadranka Lakuš te članice stručnog tima, zaželjevši još mnogo uspješnih godina projekta.

Radionice su namijenjene edukaciji roditelja, odnosno obiteljima djece do 12 mjeseci, a tematska predavanja i razgovori sa stručnjacima o pitanjima važnim za zdravo odrastanje te vježbanje s fizoterapeutkinjom, u tom su razdoblju na Bazene Cerine privukli oko 2000 beba.

Služba ureda župana