U koprivničkoj gimnaziji održane konzultacije učenika u okviru projekta „EU pita“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica u četvrtak, 25. siječnja održane su konzultacije s učenicima s područja Koprivničko-križevačke županije kao dio strukturiranog dijaloga koji provodi Europska unija s mladima kako bi im se pružila prilika da iznesu svoja mišljenja i prijedloge te na taj način utječu na odluke koje ih se izravno tiču.

Konzultacijama je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo kako Županija prepoznaje važnost dijaloga s mladima i podržava njihovo aktivno sudjelovanje u društvenom životu, a osim koprivničke gimnazije, bile su uključene Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Strukovna škola Đurđevac te Obrtnička škola Koprivnica.

Učenici su raspravljali o dvije teme: koje kompetencije mladi trebaju dobiti kroz  obrazovanje relevantne za život u Europi u budućnosti te što može omogućiti mladima da se nose sa stresnim situacijama i vremenima krize. U raspravama je izneseno niz konstruktivnih prijedloga, a dogovoreni su i novi susreti.

Konzultacije učenika Mreža mladih Hrvatske promovira u sklopu Erasmus+ projekta „EU pita“, a cilj je osigurati da se glas mladih čuje i da njihove preporuke nađu svoje mjesto u nacionalnim i europskim politikama za mlade.

Služba ureda župana