Najava: Info dan o Pozivu „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Koprivničko –križevačka županija, Kulturno vijeće Koprivničko –križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s Ministarstvom kulture organiziraju info dan o Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ koji je Ministarstvo objavilo u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

Poziv je usmjeren na razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora, a njime će se financirati aktivnosti jačanja kapaciteta relevantnih dionika u području sudioničkog upravljanja u kulturi i podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi, razvoj i/ili uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi, priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa te razvoj suradnje i umrežavanja u području sudioničkog upravljanja u kulturi.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge i savezi udruga koji djeluju u području kulture i umjetnosti), jedinice lokalne samouprave čiji je broj stanovnika manji od 10.000 i javne ustanove u kulturi kojima je osnivač jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 50.000.000,00 kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Info dan Ministarstva kulture održat će se u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine od 10 do 13,00 sati u prostorima PORA-e u Koprivnici, Florijanski trg 4, dvorana na I. katu.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem elektroničke pošte: info@pora.com.hr

s podacima: ime i prezime, organizacija ili samostalni umjetnik, kontakt broj, a najkasnije do srijede, 24. siječnja 2018. godine do 13,00 sati.

Služba ureda župana