U Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga održano predavanje o pticama za umirovljenike

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Članovi biološke skupine Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci održali su predavanje o pticama koje možemo vidjeti u Križevcima i okolici. U prostorijama Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci svoje višegodišnje iskustvo promatranja ptica i fotografije koje je osobno snimio prezentirao je Hrvoje Pleše, maturant prirodoslovno-matematičke gimnazije. Tridesetak prisutnih umirovljenika je tako kroz izlaganje moglo čuti i vidjeti zanimljivosti o različitim vrstama ptica, detaljima po kojima se razlikuju naoko slične vrste, ali i o prednostima promatranja ptica kao što su kretanje, boravak u prirodi, razvijanje ljubavi prema prirodi i razvijanje znatiželje. Tehnička podrška pri izlaganju bio je maturant Bruno Doskočil, a kraću najavu predavanja napravila je učenica Lucija Picig.

Ovo zanimljivo predavanje organizirale su gospođa Ivanka Konfic, voditeljica Kluba treća dob koji djeluje pri Matici umirovljenika i starijih osoba Križevci i profesorica Gordana Pintarić-Kovač, voditeljica biološke skupine Gimnazije.

Služba ureda župana