Ennio David Komljenović i Luka Županić iz Osnovne škole “Braća Radić” Koprivnica pobjednici Kviza znanja o Vukovaru i Domovinskom ratu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ennio David Komljenović i Luka Županić, učenici 8. c razreda, predstavljali su Osnovnu školu “Braća Radić” iz Koprivnice u Kvizu znanja koji je održan na kraju dvodnevne terenske nastave. Sudjelovalo je sedam škola iz različitih dijelova Hrvatske, a svi predstavnici pokazali su zavidnu razinu znanja u poznavanju ratne tematike. Pobjednici Kviza znanja o Vukovaru i Domovinskom ratu upravo su učenici Ennio i Luka, koji su se i tijekom radionica isticali znanjem među dvjestotinjak učenika.

Tijekom terenske nastave učenici osmih razreda posjetili su i memorijalne lokacije (Vukovarska bolnica 1991., Trpinjska cesta, Spomen dom hrvatskih branitelja Blago Zadro, Memorijalno groblje žrtava Domovinskoga rata, Spomen područje Ovčara) kao i Muzej grada Vukovara u dvorcu Eltz, te bogato prapovijesno nalazište Vučedol. Bogato znanje i stečeno iskustvo učenici će moći koristiti u svojem daljnjem školovanju.

Služba ureda župana