Održani sastanci s ravnateljima osnovnih i srednjih škola na temu financija

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima Županijske uprave u četvrtak, 11. siječnja župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici i djelatnici županijskih upravnih tijela održali su sastanke s ravnateljima i računovodstvenim djelatnicima osnovnih i srednjih škola na temu financija.

Na samom početku, okupljenima se obratio župan kazavši kako školstvo spada u najveći sektor za koji je Županija odgovorna te kako je važno da se ravnateljima i računovodstvenim djelatnicima predstave financijska rješenja koja se planiraju provesti u narednom razdoblju, a sve kako bi se i nadalje uspješno i transparentno djelovalo, sukladno aktualnim zakonskim odredbama.

Zahvaljujem vam na suradnji i na trudu koji ulažete u posao koji obavljate te se nadam kako vam u tome i Županija kao osnivač pomaže svojom financijskom i drugom podrškom, u okviru mogućnosti. Vjerujem kako će doći vrijeme kada ćemo biti u prilici realizirati više investicija, obzirom na to da posljednjih godina ulažemo isključivo iz naših izvornih prihoda, a ove nas godine čeka nastavak investicijskog ciklusa u energetsku učinkovitost škola.“, dodao je župan.

Zahvalama na dobroj suradnji pridružio se i zamjenik Ljubić, ujedno najavivši kako će se u utorak, 16. siječnja u prostoru Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici s početkom u 10 sati, birati predstavnici Koprivničko-križevačke županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske. Također je najavio kako će se nastaviti s obilaskom područnih i srednjih škola na području Županije, kako bi se utvrdilo stanje na terenu, eventualni problemi te moguća rješenja.

Nakon uvodnih govora, sastanak je vodio novi pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, koji se tom prilikom i službeno predstavio ravnateljima i djelatnicima škola, a bilo je riječi o financijskom zatvaranju 2017. godine, formiranju riznice te obvezama u projektima „Svi u školi, svi pri stolu 2“ te „Prilika za sve 3“.

Služba ureda župana