Udruga orača održala redovnu godišnju Skupštinu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga orača Koprivničko-križevačke županije održala je svoju redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predstavljeno Izvješće o radu Udruge, aktivnostima i natjecanjima tijekom 2017. godine, Financijsko izvješće, Program rada Udruge te Financijski plan za 2018. godinu.

Navedeno je kako su ciljevi Udruge promicanje i popularizacija natjecanja u oranju u općinama, gradovima i županijama na državnoj i svjetskoj razini, edukacija članova i poljoprivrednika glede natjecateljskog oranja i obrade tla te poboljšanje tehnika oranja i obrade tla, a u tu svrhu i u 2018. godini nastavit će se s organizacijom tehničke pripreme glede natjecanja orača, edukacijama članova, poljoprivrednika i natjecatelja, pripremama i provedbom treninga natjecatelja, izradom Pravilnika za natjecanje orača te poticanjem drugih natjecanja u poljoprivredi.

Također se nastavlja suradnja s državnim, županijskim i drugim javnim ustanovama i službama, prvenstveno sa Savjetodavnom službom i Hrvatskom udrugom za organizaciju natjecanja orača, u a u planu je i izdavanje prigodnih publikacija, sukladno zakonskim regulacijama.

Služba ureda župana