Predsjednica RH održala sastanak sa županima i predstavnicima OPG-ova s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tijekom izmještanja Ureda Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u utorak 12. prosinca Predsjednica je zajedno sa županom Darkom Korenom i bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom održala radni sastanak s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja obiju županija. U ime Koprivničko-križevačke županije sastanku su prisustvovali OPG Posavec, OPG Ježić, OPG Hrženjak i Obrt Sabolić.

Tom su prilikom poljoprivrednici predstavili svoje probleme, a kao najvažnije istaknuli su problem trgovačkih lanaca, odnosno različite uvjete u Hrvatskoj i matičnim zemljama, sporost hrvatske administracije za EU fondove, ukidanje potpora za žensku telad i pomladak, previsok PDV, otvaranje turskog tržišta za hrvatsko meso, problem otkupa janjadi te nisku otkupnu cijenu mlijeka.

Po završetku sastanka, Predsjednica je poručila kako će prenijeti sve poruke poljoprivrednika resornom ministarstvu i inicirati proširenu sjednicu Gospodarskog vijeća na temu poljoprivrede, kako bi im se omogućila jednaka pravila kao i u ostalim državama Europske unije.

Služba ureda župana