Koprivnički gimnazijalci dočekali Predsjednicu s brojnim pitanjima o kurikularnoj reformi

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tijekom prvog dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, zajedno s pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja Lidijom Kralj, županom Darkom Korenom, zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i ostalim suradnicima posjetila je Gimnaziju „Fran Galović“ u Koprivnici, gdje su je dočekali ravnatelj Vjekoslav Robotić, profesori i učenici.

Predsjednica je obišla školske hodnike koje su učenici ukrasili u blagdanskom duhu, nakon čega su je u multimedijskoj dvorani učenici dočekali s brojnim pitanjima o kurikularnoj reformi i ostalim specifičnostima obrazovnog sustava, primjerice opremanjem učionica informatičkom opremom, usklađivanjem sportskih obaveza i nastave kod profesionalnih sportaša, usmjeravanjem prema interesima i sličnim.

Predsjednica je na nekoliko primjera usporedila nacionalni obrazovni sustav s onim u inozemstvu, gdje se i sama školovala, dodavši kako je važno da škole, uz usmjerenost vrhunskim rezultatima, zanimanjima traženim na tržištu rada i modernim tehnologijama, brinu i tome da se djeca u njima osjećaju sretno, ispunjeno i prihvaćeno. Pomoćnica Kralj najavila je kako od sljedeće godine kreće eksperimentalna primjena kurikularne reforme, a druženje s gimnazijalcima nastavljeno je zajedničkim fotografiranjem.

Služba ureda župana