Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u četvrtak 7. prosinca u prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici Udruga osoba s invaliditetom održana je svečani program, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na samom početku, učenici „Podravskog sunca“ izveli su prigodni kulturno-umjetnički program, a zatim se pozdravnim riječima obratio predsjednik Udruge Slavko Kuzmić, kazavši kako djeluju već 35 godina te su jedni od rijetkih koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, što je jedan od najvećih izazova danas. Predsjednik Kuzmić dodao je kako im je želja da se što više osoba s invaliditetom uključi u rad Udruge, naglasivši kako bez pomoći Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice ne bi mogli provoditi brojne projekte i programe kojima nastoje olakšati život svojim članovima.

Zamjenik Ljubić osvrnuo se na dosadašnju uspješnu suradnju s Udrugom, zahvalio im što „brinu o ostvarivanju prava osobama s invaliditetom i predano rade na njihovom ravnopravnom uključivanju u lokalnu zajednicu, a posebno na tržište rada“ te im poručio kako im Županija i nadalje pruža partnersku ruku za svu potrebnu pomoć i podršku. Također im je čestitao Međunarodni dan osoba s invaliditetom te poželio mnogo uspjeha u budućem djelovanju.

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci zatim su održali prezentaciju o aktivnostima u radu s osobama s invaliditetom, dok su predstavnici Policijske uprave koprivničko-križevačke govorili o nasilju u obitelji, nasilju nad osobama s invaliditetom, osnaživanju osoba s invaliditetom, međusobnoj suradnji, važnosti bontona u ophođenju prema osobama s invaliditetom, senzibiliziranju javnosti i podršci medija.

Okupljenima su se obratili i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak i ravnateljica „Podravskog sunca“  Radmila Popović, a proslavi su prisustvovali i brojni drugi predstavnici udruga i institucija.

Vrijedi spomenuti i kako će glasilo Udruge „Vedriji dani“ u kojemu su prikazane sve aktivnosti koje su provedene tijekom godine izaći sljedeći tjedan.

Služba ureda župana