Zamjenik Ljubić izabran za predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja u četvrtak, 30. studenoga održane su sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, kojima je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Jedna od točaka dnevnog reda bio je prijedlog novog vodstva, gdje je za novog predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije izabran zamjenik Ljubić, a za njegove zamjenice ravnateljica PORA-e Melita Birčić, kao predstavnica Tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, te v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ured Križevci Vesna Kuterovac.

Članovi Upravnog odbora i Skupštine dobili su i informaciju o aktivnostima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje tijekom 2017. godine. Početkom godine održana je info radionica u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te su organizirani radni sastanci s ciljem dogovora o potencijalnim partnerstvima i pripremi projektnih prijedloga, a zatim su u srpnju kandidirani projektni prijedlozi „Partnerstvo za sve 2“ nositelja PORA-e i „Želim biti majstor“ nositelja HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i projektnih partnera na poziv „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“, ukupne vrijednosti preko 2,7 milijuna kuna.

Stanje nezaposlenosti i zapošljavanja na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije prezentirala je v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac, naglasivši kako se nezaposlenost u listopadu ove godine smanjila za 29,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije broji 26 članova predstavnika Koprivničko-križevačke županije, gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, gospodarstvenika, obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva.

Služba ureda župana