U Koprivnici otvoreno 6. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama

“Dopustite mi da pobijedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem hrabar u pokušaju.“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Sportske udruge „Veliko srce“ i Specijalne olimpijade Hrvatske, u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici u četvrtak, 30 studenoga otvoreno je 6. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Natjecalo se ukupno 19 udruga i centara iz cijele Hrvatske, a kako je poručila predsjednica Udruge „Veliko Srce“ Silvija Kovač, broj zainteresiranih svake se godine povećava. Cilj natjecanja je uključiti osobe s intelektualnim teškoćama u sport i rekreaciju, a od domaćih natjecatelja, osim članova „Velikog srca“, sudjelovali su i polaznici Centra „Podravsko sunce“.

Zamjenik Ljubić natjecateljima je poželio mnogo sportskog uspjeha i dobre zabave, ujedno zahvalivši organizatorima na trudu koji ulažu svake godine, a prigodnim se riječima obratila i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Specijalna olimpijada Hrvatske je nacionalni sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko – rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama prema načelima i pravilima međunarodne organizacije Specijalne olimpijade i propisa Republike Hrvatske koji uređuju pitanja sporta osoba s intelektualnim teškoćama. Kroz Specijalnu olimpijadu osobama s intelektualnim teškoćama daje se prilika da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva, a također promiče razumijevanje, prihvaćanje i integraciju ljudi sa i bez intelektualnih teškoća i to u više od 170 zemalja.

Prisega sportaša Specijalne olimpijade glasi: “Dopustite mi da pobijedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem hrabar u pokušaju.“

Služba ureda župana