Župan posjetio 2. Eno-gastro bajku u Križevcima

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci prošlog je vikenda održana druga po redu Eno-gastro bajka koja je okupila 30-tak malih proizvođača i OPG-ova s područja Koprivničko-križevačke županije, a posjetio ju je i župan Darko Koren.

Direktor Križevačkog poduzetničkog centra i jedan od začetnika projekta Tihomir Hodak pojasnio je kako su ciljevi Eno-gastro bajke na jednom mjestu povezati poljoprivrednu proizvodnju s poslovnim subjektima, poticanje kulture darivanja poslovnih poklona iz domaće, OPG ili eko proizvodnje, koncentracija inicijative na jednom mjestu, formiranje kompletnog popisa proizvođača te spajanje domaće kvalitetne proizvodnje s ugostiteljstvom. Drugi začetnik projekta Miroslav Mirković obavijestio je okupljene kako od sljedeće godine kreće projekt „OPG Burza“ čiji je cilj povezati kupce s OPG proizvođačima.

Pozdrave je uputio i predsjednik Udruge „Bilikum“ Denis Maksić koji je izrazio želju da se Eno-gastro bajka proširi i van granica Županije, a dobrodošlicu posjetiteljima i izlagačima zaželio je i zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević.

Služba ureda župana

 

Izvor fotografija: krizevci.hr