Policijska uprava koprivničko-križevačka na međunarodnoj konferenciji predstavila projekt „Siguran prijevoz djece u vozilima“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza i Agencije za bezbjednost saobraćaja u Banja Luci održana je VI. međunarodna konferencija o sigurnosti prometa u lokalnoj zajednici, na kojoj su po prvi put sudjelovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Miron Huljak iz Ravnateljstva policije, Služba za sigurnost cestovnog prometa te Ivanka Vusić iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Konferencija je okupila više od 280 sudionika iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske i Hrvatske, a predstavljeno je 55 stručnih radova iz područja sigurnosti u cestovnom prometu koji se mogu pročitati u Zborniku radova.

Policijska službenica Vusić prisutne je upoznala je s provođenjem preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ koja se na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodi od listopada 2014.g. u suradnji s tvrtkom BeSafe, udrugom RODA – Roditelji u akciji i Savjetom za sigurnost cestovnog prometa Koprivničko-križevačke županije. U izlaganju su predstavljeni najvažniji ciljevi preventivne akcije, metode i način provođenja, ostvareni rezultati rada, kao i noviteti u provođenju iste u narednom periodu.

Konferenciji je prisustvovala i članica Udruge RODA Fanita Kukuljica koja je predstavila rad triju autora pod nazivom: „Suradnja policije i nevladinog sektora u sigurnosti djece kao putnika u Hrvatskoj“, osvrnuvši se na suradnju  između Ministarstva unutarnjih poslova i Udruge, način provedbe zajedničkih aktivnosti usmjerenih na zaštiti djece te ostvarene rezultate.

Sluba ureda župana