Dječja grupa KUD-a Molve predstavila Županiju na 15. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zahvaljujući entuzijazmu i želji da se održe tradicija i narodna baština održi, u Kutini je održan 15. Festival dječjeg folklora Hrvatske, koji je tradicionalno otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izražavajući zadovoljstvo što mladi pokazuju interes za njegovanje tradicije. Također je zahvalio njihovim voditeljima na trudu i zalaganju što  narodnu baštinu prenose na generacije koje dolaze.

Festival je pratila tročlana komisija u sastavu: Slavica Moslavac (predsjednica), Naima Ceribašić i Vesna Zorić, a imali su težak zadatak odabrati ovogodišnje najuspješnije skupine.

Koprivničko-križevačku županiju predstavila je dječja grupa višeg uzrasta KUD-a Molve, a u svom su programu izveli pjesme i plesovi Podravine čiji je autor programa i voditelj plesa Ivica Tuba. Glazbenu  obrada potpisuje  glazbeni voditelj  Emil Kolarić

Svi sudionici Festivala imali su prigodu posjetiti Muzej Moslavine i Galeriju Muzeja Moslavine gdje je postavljena etnografska izložba donjeg rublja i higijene naših starih pod nazivom „Zaviri ispod“ autorice Slavice Moslavac.

Služba ureda župana