Učenici Osnovne škole Đuro Ester na terenskoj nastavi u Đurđevačkoj Podravini

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Učenici Osnovne škole Đure Ester iz Koprivnice sudionici izvannastavnih aktivnosti – Mali turistički vodiči, Mladi povjesničari, Mladi geografi, Mali znanstvenici, Mali ekolozi te članovi Prirodoslovne grupe i grupe Volim geografiju, posjetili su i istraživali zaštićene prostore Đurđevačke Podravine: Crne jarke, Đurđevačke peske i Stari grad Đurđevac.

Tijekom terenske nastave učenici su bili vodiči i predavači, orijentirali su se i na karti zavičaja pratili smjer puta, bilježili naselja kroz koja prolaze i lokalitete koje posjećuju, slušali izlaganja, prepoznali promjene u prostoru u odnosu na geografsku kartu,  mjerili, razlikovali biljke i vrste drveća, prepoznali i razlikovali endemske trave, pronalazili kukce, fotografirali te povezali međusobni utjecaj čovjeka i prirode i nadasve uživali u prostoru šume, pijeska i povijesnih spomenika.

Kod Starog grada učenici su se prisjetili povijesnih zbivanja i legende o Picokima, a doživljaj su zaokružili šetnjom, dok će prikaz terenske nastave predstaviti i ostalim učenicima. Vazno je naglasiti i razmjenu iskustava i suradnju na zadacima te razvijanje sposobnosti opažanja i pozitivnog stava o vrijednostima zavičaja.

Pripremali su ih i vodili kroz terensku nastavu voditelji izvannastavnih aktivnosti Jasminka Fanuko-Polančec, Mirna Kovačić, Ana-Marija Bobovčan, Dubravka Vajdić Koalrić i Miroslav Kanisek, a u istraživanju im je pomogla i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar.

Služba ureda župana