U tijeku pripreme za osnivanje Koordinacijskog odbora u sklopu projekta Županija prijatelj djece

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 12. listopada zamjenik župana Ratimir Ljubić održao je sastanak s pročelnicama županijskih upravih tijela glede priprema za formiranje Koordinacijskog odbora u sklopu projekta „Županija – prijatelj djece“, u koji će se uključiti i Koprivničko-križevačka županija.

Županijski koordinacijski odbor radit će na provedbi projekta u partnerstvu sa Središnjim koordinacijskim odborom akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, a bit će nadležan za planiranje i pokretanje raznih aktivnosti za djecu, izradu višegodišnjeg programa rada te godišnjeg izvedbenog plana projekta.

Akcija „Gradovi i općine – prijatelji djece“ započela je s djelovanjem 1999. godine, a pokrenuli su je Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz suradnju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Udruge gradova, Udruge općina, Hrvatske zajednice županija i lokalnih koordinacijskih odbora, s ciljem da se motiviraju tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravni subjekti, udruge građana, roditelji i djeca na potpunije i brže ostvarenje prava i potreba djece, koja su priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta.

Potaknuti zajedničkom željom za promicanjem dobrobiti djeteta na lokalnoj i regionalnoj razini, Savez društava naša djeca i Hrvatska zajednica županija 2015. godine sklopili su Sporazum o podršci i partnerstvu na provedbi projekta „Gradovi i općine – prijatelji djece  – Županije – prijatelji djece“.

Služba ureda župana