Održana prva sjednica Etičkog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 10. listopada održana je prva sjednica Etičkog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije, kojoj su prisustvovali predsjednik Povjerenstva Dražen Sačer te članovi Željko Pintar i Branko Mesarov.

Na dnevnom redu bile su informacije o pripremi Zakona o etičkom sustavu u javnom sektoru, kojim će se urediti institucionalni okvir za uspostavu etičkog sustava vrijednosti u javnom sektoru, prava i obveze povjerenika za etiku, nadležnost Etičkog povjerenstva zaposlenika u javnom sektoru i središnjeg tijela državne uprave nadležnog za službeničke odnose te način rješavanja pritužbi na neetično ponašanje zaposlenika.

Raspravljalo se i o informacijama o prikupljenim izjavama o prihvaćanju Etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, a vrijedi podsjetiti kako mandat Povjerenstva traje do isteka mandata članova Županijske skupštine.

Služba ureda župana