PORA potpisala milijun kuna vrijedan Sporazum s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja kao regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije potpisala je milijun kuna vrijedan Sporazum o suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU temeljem kojeg će aktivno sudjelovati na izradi Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine, kao i na provedbi Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Potpisivanje Sporazuma održano je u okviru konferencije „Dani regionalnog razvoja“ u Šibeniku, čemu je prisustvovala delegacija Koprivničko-križevačke županije u sastavu zamjenika župana Ratimira Ljubića, pročelnika za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijana Štimca, voditelja Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimira Šadeka, ravnateljice PORA-e Melite Birčić sa suradnicima te načelnika općina i predstavnika institucija.

Cilj Sporazuma je osnažiti ulogu regionalnih koordinatora u provođenju politika regionalnog razvoja, ojačati partnerstvo između Ministarstva i regionalnih koordinatora, kao i administrativne, financijske i materijalne kapacitete u svrhu što bolje pripreme za iduće financijsko razdoblje i decentralizaciju sustava upravljanja i kontrole korištenja ESI fondova.

Služba ureda župana