Udruga „Bolje sutra“ provela aktivnost „Mirica ide preko zebre“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u Dječjem vrtiću „Vrapčić“ Drnje održala je aktivnost projekta „Zelena zebra“ pod nazivom „Mirica ide preko zebre“.

Aktivnost se temeljila na upoznavanju djece s osobama s invaliditetom i starijim, teško pokretljivim osobama preko prezentacije, gdje su djeca zaključivala po čemu su navedene osobe slične, a po čemu različite. Također su se podsjetili na najvažnije prometne znakove i pravila ponašanja u prometu.

Djeci je predstavljen problem koji imaju osobe s invaliditetom i starije, teško pokretljive osobe susrećući se s arhitektonskim i urbanističkim barijerama na primjeru neprilagođenih pješačkih prijelaza, primjerice podignut rubnjak na cesti i prekratko trajanje zelenog svjetla na semaforu. Uz prijedloge rješenja, djeca su na kraju aktivnosti, uz pomoć volontera, isprobala su kako je to biti u kolicima, gdje im je problem pričinjavao ulaz u vrtić jer nemaju prilagođen prilaz nego stepenice.

Projekt je odobrilo Ministarstvo unutrašnjih poslova na natječaju za nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH 2011-2020. Područje: 4. PJEŠACI; Potpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Partneri su partneri Dječji vrtić „Vrapčić“ iz Drnja, IPA regionalni klub Koprivnica i Klub za starije osobe „Mariška“ Koprivnica. Izvoditeljica aktivnosti bila je Adela Jadan.

Služba ureda župana