Proslava svetkovine sv. Kuzme i Damjana

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na dan sv. Kuzme i Damjana, koji se obilježava 26. rujna, župa Kuzminec i župnik Igor Radašić organizirali su svečanu proslavu i duhovno-izletnički program za članove Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i ostale goste, čemu je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Sveti Kuzma i Damjan zaštitnici su liječnika, ljekarnika, kirurga, zubara, farmaceuta i primalja te se njihova svetkovina posebno obilježava u medicinskim krugovima.

Svetu misu predvodio je pomoćni biskup zagrebački monsinjor Valentin Pozaić u zajedništvu s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom te lokalnim svećenstvom i duhovnicima HKLD-a, nakon čega je uslijedilo predstavljanje zanimljivog multidisciplinarnog istraživanja o mučeništvu sv. Kuzme i Damjana, širenju njihovog štovanja i posebnostima Župe, autora i kroničara Dražena Galenića.

Služba ureda župana