Predstavljen projekt „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Križevcima je u utorak, 19. rujna održana početna konferencija projekta „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“, kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Svrha projekta je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničke poslovne infrastrukture u Križevcima, nositelj je Križevački poduzetnički centar, a partner PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Projekt je odobrilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.484.645,53 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 1.617.437,12 kuna.

Zamjenik Ljubić čestitao je svima uključenima na realizaciji projekta, naglasivši kako će zasigurno „rezultirati privlačenjem poduzetnika i novim zapošljavanjima, posebno mladih, što će dugoročno utjecati na stvaranje pozitivne gospodarsku klime Križevcima, ali i cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji“. Također je posebno istaknuo ulogu PORA-e i njezinu pomoć u pripremi ovog, ali i brojnih drugih projekata.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić obratila se u ime projektnog partnera, kazavši kako su se uključili kroz stručnu i savjetodavnu podršku izrade projektne prijave te kako je svima u interesu jačanje poduzetničke infrastrukture, koja će doprinijeti većoj konkurentnosti. U ime domaćina, zadovoljstvo projektom izrazio je križevački gradonačelnik Mario Rajn, napomenuvši kako je Razvojni centar i i tehnološki park okosnica ekonomskog razvoja Grada te kako je projekt prvi u nizu kojim će se podići kvaliteta života i rada na ovom području.

Direktor Križevačkog Poduzetničkog centra Tihomir Hodak također je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu, a posebno voditelju Darku Masnecu, te je detaljno predstavio što se sve planira napraviti. Radovi obuhvaćanju opremanje 8 zajedničkih unutarnjih prostorija i uređenje vanjskog prostora, čime će se zaokružiti vizualna i poslovna vizura kompleksa. Također, planiraju se kompletirati oznake za slijepe i slabovidne osobe, a opremanje sredstvima za rad smanjit će troškove proizvodnje, budući da korisnici neće morati pojedinačno investirati u opremu već će je koristiti zajednički.

Služba ureda župana