Udruga “Maslačak” održala završnu konferencija projekta “Rukom pod ruku” i predstavila program „Poludnevni boravak“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u Križevcima, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ održala je završnu konferenciju projekta „Rukom pod ruku“ te ujedno i početnu konferenciju programa „Poludnevni boravak“, kojima je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Predsjednica Udruge „Maslačak“ Tamara Premuš kazala je kako je cilj projekta „Rukom pod ruku“ bio povećati mogućnosti djece i mladih s teškoćama u razvoju, kako bi izvan redovnog odgojno-obrazovnog sustava stekli određena znanja i vještine te poboljšali kvalitetu života u skladu sa svojim interesima i mogućnostima. Vrijednost projekta je 95 tisuća kuna, obuhvatio je 25 korisnika koji su sudjelovali u različitim radionicama, a financiran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Koprivničko-križevačke županije. Pročelnica Koluder Vlahinja izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem Županije u ovom vrijednom projektu te je naglasila kako ima važan doprinos integraciji djece i mladih s teškoćama u razvoju u lokalnu zajednicu i promicanju tolerancije i različitosti.

Programom „Poludnevni boravak“, koji će trajati tri godine, pružit će se podrška povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti 20 osoba s intelektualnim teškoćama, a voditeljica Martina Benjak predstavila je neke od aktivnosti, primjerice osposobljavanje za služenje računalom, rad u vrtu i voćnjaku te kuhanje jednostavnih jela. Partner u ovom programu je Centar za socijalnu skrb Križevci, dok su suradnici COOR Križevci i Volonterski centar “Link” Križevci. Vrijednost je u prvoj godini provođenja 180 tisuća kuna, a program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predsjednica Premuš najavila je humanitarnu akciju „Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi“, u sklopu koje će se 21. rujna održati humanitarni koncert u Križevcima, s ciljem nabave kombi vozila za potrebe Udruge.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr