U Županiji raste broj dolazaka i noćenja turista

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prema podacima sustava eVisitor u Koprivničko-križevačkoj županiji porastao je broj dolazaka i broj noćenja turista u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine, a u odnosu na isti period u 2016. godini. Riječ je o porastu dolazaka od 18 posto pri čemu je ostvareno ukupno 11.027 dolazaka, dok u pogledu broja noćenja riječ je o porastu od 9 posto, a odnosi se na ukupno 26.664 noćenja.

 Kada se podaci analiziraju kroz tri grada Županije, Koprivnica bilježi porast broja dolazaka od 9 posto pri čemu je ostvareno 5.169 dolazaka, dok ukupan broj ostvarenih noćenja iznosi 11.660, odnosno pad od 2 posto.

Križevci bilježe značajan porast broja dolazaka za 27 posto, ukupno 1.880, a također u porastu je broj noćenja za 60 posto pri čemu je ostvareno ukupno 5.446 noćenja.

Đurđevac također bilježi porast broja dolazaka za 27 posto ili 3.462 zabilježena dolaska, dok je noćenje u porastu za 1 posto u iznosu od 8.376 ukupno ostvarenih noćenja.

U posljednjih nekoliko godina raste broj dolazaka i noćenja u cijeloj Županiji, a prema dosadašnjim podacima vidljivo je da će se pozitivan trend i nastaviti. Zainteresiranost turista rasti će usporedno sa razvojem turističke ponude na kojoj se posljednjih godina aktivno radi, kao i na samoj promociji Podravine i Prigorja.

Služba ureda župana