Udruga „Prekodravski zvon“ predstavila Županiju na 51. Đakovačkim vezovima

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Članovi Udruge „ Prekodravski zvon“ iz Gole, odlukom Prosudbene komisije Županijske smotre izvornog folklora,  predstavili su Županiju na 51. Đakovačkim vezovima.

U svečanom mimohodu sudjelovalo je 3500 sudionika iz  55 folklornih društava iz Đakova, Đakovštine te svih krajeva Republike Hrvatske. Pjevalo se i plesalo na ulicama Đakova, a iza folklornih društava u povorci je prošlo više od 50 svatovskih zaprega, jahači te lipicanci Državne ergele Đakovo.

Nakon svečane povorke, u katedrali je služena Sveta misa, a zatim su folklorne skupine nastupile na pozornici u Strossmayerovom parku. Najprije je održana međunarodna smotra folklora, a zatim i smotra izvornog folklora Hrvatske.

Članovi Udruge „Prekodravski zvon“  u svom su programu izveli pjesme i plesove koji prikazuju narodne običaje iz Gole i uže okolice. Za scenu je program  priredio voditelj folklorne skupine i voditelj pjevanja  Davor Cvetanović, dok je glazbeni voditelj  bio Jurica Hrenić.

Služba ureda župana