Uz prigodni program otvoreno Ljeto na Šoderici

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Proteklog je vikenda na prostoru Aquaterra Lake Resorta otvoreno novo izdanje Ljeta na Šoderici, a ove su godine za posjetitelje pripremljene čak 22 raznovrsne manifestacije, uz bogatu enogastro ponudu.

S ciljem revitalizacije Podravskog mora, snage su udružile Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica i Općina Legrad, uz brojne udruge i poduzetnike, a značajan korak prema privlačenju turista je i otvorenje prvih registriranih smještajnih kapaciteta.

Otvorenju sezone prisustvovao je i župan Darko Koren, koji je naglasio kako su „zajedničkim naporima i ulaganjima u protekle tri godine postigli odlične rezultate, te kako je jezero Šoderica prepoznato kao biser kontinentalnog turizma koji turisti rado posjećuju“.

Direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc kazao je kako su pripremili atraktivna događanja za svačiji ukus, od Roosters Moto Meetinga koji se održava 22. godinu zaredom, do fišijade, koncerata, festivala, sportskih događanja i sličnog. Dodao je kako Šoderica ima „velik turistički potencijal, koji je potrebno iz godine u godinu razvijati i usavršavati“.

Dobrim željama uz početak sezone pridružio se i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, koji je naglasio kako je ovogodišnji zadatak otvoriti što više smještajnih kapaciteta, a do 15. lipnja planira se osigurati dvadesetak kreveta.

Otvorenje Ljeta na Šoderici zaključeno je nastupom grupe Vigor u večernjim satima koja je okupljene oduševila svojim hitovima, a kroz kupnju ulaznica donirana su sredstva Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice.

Detaljan program ovogodišnjih događanja možete pogledati OVDJE.

Služba ureda župana