Županija i HGSS Stanica Koprivnica potpisale Sporazum o financiranju

„Jedna ste od organizacija u sklopu naših žurnih službi koja zauzima značajno i važno mjesto, a ovaj Sporazum doprinos je vašem radu, koji zasigurno iziskuje i mnogo financijskih resursa.“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren i pročelnik HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski u utorak, 30. svibnja potpisali su Sporazum o financiranju redovne djelatnosti Stanice.

Župan Darko Koren pohvalio je rad Stanice Koprivnica koja je osnovana u srpnju prošle godine, a obuhvaća područje cijele Županije, odnosno tri grada i 22 općine.

Jedna ste od organizacija u sklopu naših žurnih službi koja zauzima značajno i važno mjesto, a ovaj Sporazum doprinos je vašem radu, koji zasigurno iziskuje i mnogo financijskih resursa.“, kazao je župan te dodao kako su nedavno obišli njihove prostore i opremu kojom raspolažu.

Pročelnik koprivničkog HGSS-a Dejan Bojovski u ime svojih suradnika zahvalio je Županiji na podršci i financijskoj pomoći te je kazao kako Stanica broji 14 članova, koji osim u akcijama, vrijeme provode i na edukacijama kako mogli što brže i spremnije reagirati za dobrobit građana. Također educiraju djecu u vrtićima i školama, kako bi se znala snaći u opasnim situacijama.

Potpisanim Sporazumom HGSS Stanica Koprivnica preuzela je obvezu organiziranja, unaprjeđenja i obavljanja djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života na nepristupačnim područjima, kao i u drugim izvanrednim okolnostima na području Županije, sukladno Zakonu o gorskoj službi spašavanja i Zakonu o sustavu civilne zaštite.

Služba ureda župana