Udruzi „Bolje sutra“ priznanje za doprinos ravnopravnosti na radnom mjestu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice primila je priznanje za doprinos ravnopravnosti na radnom mjestu na međunarodnoj konferenciji “Radnopravnost 2017. –radno okruženje ponosno na raznolikost” u Hotelu International u Zagrebu.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici sindikata Unite the Union, najvećeg sindikata u Velikoj Britaniji, koji su govorili o najboljim praksama koje provode s ciljem promicanja uključivosti i suzbijanja diskriminacije zaposlenika pripadnika manjina.

U Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu sudjelovalo je 99 poslodavaca iz područja cijele Republike Hrvatske, a njih 39 primilo je posebna priznanja. Poslodavcima je zahvalio zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Rajčič, zamjenik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Goran Selanec, predstavnik Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj te predstavnici udruge Prostor rodne i medijske kulture K-zona.

Projekt financira Europska unija – Komponenta I IPA 2012 pretpristupnog programa – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, područje: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava, a sufinancira ga i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Služba ureda župana