Maksimilijan Perković i Gregor Gašparić treći na svjetskom natjecanju mladih robotičara

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Učenici koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Maksimilijan Perković i Gregor Gašparić osvojili su treće mjesto na svjetskom Kupu mladih robotičara “RoboCup Junior” u gradu Weizu u Austriji. Na natjecanju je sudjelovalo 178 ekipa iz cijelog svijeta, a ekipa Robo Koprivnica osvojila je treće mjesto u kategoriji Rescue Line Primary u kojoj su nastupali natjecatelji do 14 godina starosti, u konkurenciji od 48 ekipa.

Kategorija Rescue Line Primary odnosi se na robotsko spašavanje žrtve, a roboti su morali biti sastavljeni i programirani tako da moraju pratiti crnu liniju, izbjegavati prepreke, uhvatiti četiri loptice i pospremiti ih u roku od osam minuta.

Mentor koprivničkim osnovnoškolcima bio je profesor Ivica Kolarić, ujedno i izbornik Hrvatske robotičke reprezentacije, a prvo je mjesto također osvojila ekipa iz Hrvatske – iz Otočca, dok je druga bila Južna Koreja.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Mario Perković