Sportske igre mladih održane u Križevcima

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Turneja radosti Sportskih igara mladih u ponedjeljak, 24. travnja stigla je u Križevce na Strossmayerov trg, gdje su plamen upalili župan Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i predstavnica organizatora Tihana Butorac, dok su baklju nosili višestruki olimpijac Branko Zorko i mali sportaši.

Uz natjecanja u graničaru i utrkama u atletici, osnovnoškolci su se natjecali i u uličnoj košarci, šahu te malom nogometu. Cjelodnevni sportski program završio je večernjim koncertom Frajli te velikim vatrometom, poklonom građanima Križevaca i okolice.Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se učenicima osnovnih i srednjih škola omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, uz promicanje načina života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu.

Turneja radosti u utorak, 25. travnja nastavlja svoj put u Koprivnici, na Zrinskom trgu s početkom u 9 sati.

Služba ureda župana