Nastup osnovnoškolaca uveličao Dan Općine Sokolovac

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom Dana Općine, u Hrvatskom domu u Sokolovcu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren te saborski zastupnik Damir Felak.

Načelnik Općine Vlado Bakšaj tom je prilikom predstavio najvažnije aktivnosti i projekte u proteklih godinu dana te planove za naredno razdoblje, posebno zahvalivši Koprivničko-križevačkoj županiji na velikoj pomoći u realizaciji 12,5 milijuna kuna vrijednog projekta dogradnje Osnovne škole Sokolovac i pripadajuće sportske dvorane. Prvu od četiri faze radova financirala je Općina, uz građevinsko zemljište i projektnu dokumentaciju, dok je sav preostali iznos osigurala Županija iz svog proračuna.

Župan je tom prilikom kazao kako su djeca najveća vrijednost u životu svakog čovjeka te kako je zadatak Županije osigurati im adekvatne uvjete za obrazovanje jer će upravo oni sutra biti predvodnici naše zajednice i cijele Republike Hrvatske. Čestitao je mještanima njihov Dan te zaželio nastavak uspješne suradnje.

Program proslave započeo je polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima kod kapelice na Bilu, a zatim su svečano otvoreni radovi na izgradnji dječjeg vrtića s jaslicama. U Galeriji Sokolovac predstavljena je izložba likovnih radova članova Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur iz Slovenije, a na svečanoj su sjednici poseban doprinos dali osnovnoškolci koji su pokazali svoje talente i pripremili prigodni program za uzvanike.

Služba ureda župana