Župan i suradnici prisustvovali savjetovanju „Modernizacija zakonodavstva o zaštiti osobnih podataka“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka, Hrvatske zajednice županija, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge gradova u prostorijama Koprivničko-križevačke županije, u srijedu 19. travnja, održano je savjetovanje „Modernizacija zakonodavstva o zaštiti osobnih podataka“ kojemu je prisustvovao i župan Darko Koren sa suradnicima.

Savjetovanje su vodili zaposlenici Agencije, a bilo je namijenjeno predstavnicima tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijelima javne vlasti, predstavnicima poslovnih subjekata i svim ostalim subjektima koji u svom radu prikupljaju i obrađuju osobne podatke.

Svrha je bila uključenima pružiti dodatna znanja radi jasnijeg razumijevanja pravnog područja zaštite osobnih podataka, a time i kvalitetnije i učinkovitije primjene Zakona o zaštiti osobnih podataka i nove Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka u svakodnevnom radu službenika, prvenstveno u odnosu na zakonitu i povjerljivu obradu osobnih podataka, korištenje novih informacijskih tehnologija u obradi osobnih podataka, kao i o primjeni organizacijskih, kadrovskih i tehničkih mjera zaštite koje su voditelji zbirki osobnih podataka dužni provoditi u svakodnevnom radu.

Agencija za zaštitu osobnih podataka ovakva će savjetovanja provoditi tijekom cijele ove godine, s obzirom na modernizaciju Uredbe 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi obrade osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka – Opće uredbe o zaštiti podataka, koja će se izravno primjenjivati u Republici Hrvatskoj od 25. svibnja 2018. godine.

U sklopu savjetovanja, prikazan je i preventivno-edukativni film „Tko se to šali s mojim podacima?“

Služba ureda župana