Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održala redovnu godišnju skupštinu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u utorak, 11. travnja u prostorijama Doma za starije i nemoćne održala petu redovnu godišnju skupštinu, kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Predsjednik Udruge Ivica Ferenčić pozdravio je prisutne i otvorio Skupštinu, te tajnici Udruge Maji Koren Golub uručio priznanje za deset godina kontinuiranog rada u Udruzi. Koprivničko-križevačkoj županiji zahvalio je na dugogodišnjoj podršci i suradnji, posebno u zajedničkim projektima.

Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu Udruge za proteklu godinu te su razmotreni završni račun i Izvještaj Nadzornog odbora.

Također, bilo je riječi i o najvažnijim projektima i programima. Program „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a pružao je usluge psiho-socijalne podrške i resocijalizacije za nastavak kvalitetnog suživota u lokalnoj zajednici. Jednogodišnji projekt „Svijetla budućnost“ imao je za cilj povećanje kvalitete života socijalno ugroženih obitelji, uz podršku Županije kao partnera,  a završen je i projekt „Korak naprijed“ ” kojim se kvaliteta života slijepih osoba nastojala poboljšati kroz pružanje usluga osiguranog prijevoza i pratnje prilikom obavljanja raznih aktivnosti. Započelo je i provođenje novog ciklusa trogodišnjeg programa „Korak po korak“ za 15 korisnika starije životne dobi i slabijeg imovinskog stanja, a koji su ujedno i članovi Udruge.

Pored aktivnosti u sklopu projekata, Udruga je u protekloj godini provodila edukacije za djecu i mlade kako bi se upoznali s problemima i potrebama slabovidnih i slijepih osoba, a održane su i kreativne radionice u svrhu povezivanja i razvoja komunikacije.

Služba ureda župana