„Pisanica od srca“ u centru Csurga

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na inicijativu generalne konzulice Republike Hrvatske u Mađarskoj Vesne Haluga, izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije jučer, 10. travnja boravilo je u posjetu mađarskom gradu Csurgu, gdje je na glavnom trgu postavljena jedna od „Pisanica od srca“ koju je Gradu posudila županijska Turistička zajednica.

U sklopu posjeta, održan je i radni sastanak s gradonačelnikom Csurga Janosom Fustosom te mađarskim i hrvatskim školama, kao i agencijama, koje su uključene u INTERREG V-A Program suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. godine. Obzirom da uskoro kreće potpisivanje ugovora, razgovaralo se o daljnjim koracima u projektima s naglaskom na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.

Nakon sastanka održana je svečana primopredaja „Pisanice od srca“ na glavnom trgu u Csurgu, gdje je zamjenik župana Ivan Pal zahvalio domaćinima na gostoprimstvu te njegovanju prijateljskih odnosa i tradicijskih vrijednosti koje povezuju Hrvatsku i Mađarsku kao susjedne države. Pri tom je naglasio važnost promocije naivne umjetnosti kao posebnosti Koprivničko-križevačke županije koja preko ovog projekta ima sve više poklonika diljem svijeta.

U kulturno-umjetničkom programu nastupile su dječje folklorne skupine iz Csurga i Općine Legrad, a županijsko izaslanstvo svoj je posjet završilo razgledavanjem sportskog centra koji se gradi kraj gradske rukometne dvorane i Povijesnog parka.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije činili su zamjenik župana Ivan Pal, viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata Ana Mušlek, viša savjetnica za kulturu, udruge, sport i nacionalne manjine, Vesna Peršić Kovač, Ida Kovač u ime PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić, ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Vjekoslav Robotić i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Služba ureda župana