Potpisan ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje knjižnice i zbornice OŠ Molve

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na poziv ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, danas je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju, a koji je u ime Koprivničko-križevačke županije potpisala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.

Naime,iz ovog Programa Županiji je odobreno sufinanciranje u iznosu od 750 tisuća kuna za projekt rekonstrukcije postojeće škole i kotlovnice, dogradnje knjižnice i zbornice te nadogradnje spremišta u Molvama. Ukupna vrijednost te investicije je 1,1 milijun kuna, a ostatak će se osigurati u županijskom proračunu.

Ministarstvo je za sedam projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji odobrilo 2,6 milijuna kuna, a sufinancirat će se projekti iz općine Koprivnički Ivanec, Novigrada Podravskog, Đelekovca, Podravskih Sesveta, Kalinovca i Grada Đurđevca.

Po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu ukupno je bilo na raspolaganju 45 milijuna kuna, odobreno je sufinanciranje za 134 projekta, a sredstva su bila namijenjena radovima na obnovi, sanaciji, izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji, dogradnji i modernizaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga te povećanju razine gospodarske infrastrukture.

Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, kreće se s raspisivanjem natječaja kako bi mogli započeli predviđeni radovi.

Popis općina, projekata i iznose sufinanciranja možete vidjeti u OVDJE.

Služba ureda župana