Najava: Predstava „Ezopove basne“ Gradskog kazališta Đurđevac poklon građanima za Dan Koprivničko-križevačke županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U povodu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, pozivamo Vas na predstavu „Ezopove basne“ u izvedbi Gradskog kazališta Đurđevac, sekcije Mala Drama, koja će se održati u petak, 7. travnja, u dvorani Domoljub u Koprivnici s početkom u 17,00 sati te u subotu, 8.travnja, u Domu kulture u Đurđevcu, također s početkom u 17,00 sati.

Predstava je nastala prema djelu Geralda P. Murphya koje je adaptirala Jelena Fusić, glumi ukupno devet glumaca, a riječ je o poznatim basnama Vuk i janje, Lav i miš, Skakavac i mrav, Zec i kornjača, koje su izvedene na ponešto drugačiji način. Likovi u basnama su životinje koje imaju ljudske osobine te se, baš kao i ljudi, međusobno veoma razlikuju. Neke životinje posjeduju poželjne osobine poput plemenitosti, marljivosti i upornosti, dok kod nekih prevladavaju one manje poželjne – lijenost i neodgovornost. Svaka basna ima i određenu pouku koju će publici prenijeti pripovjedači.

Ulaz je besplatan, a ulaznice za predstavu u Koprivnici mogu se podići na blagajni Domoljuba ili na porti Županijske uprave.

Služba ureda župana