Zamjenik Sobota i načelnici općina potpisali ugovore s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon što je Koprivničko-križevačkoj županiji i 12 općina odobreno 4,2 milijuna kuna za sufinanciranje 13 projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. godinu, zamjenik župana Darko Sobota i načelnici općina danas su u Zagrebu potpisali ugovore s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Općine kojima je odobreno sufinanciranje projekata su: Gola, Kloštar Podravski, Hlebine, Sokolovac, Sveti Petar Orehovec, Kalnik, Virje, Gornja Rijeka, Sveti Ivan Žabno, Novo Virje, Rasinja i Legrad, a vrijedi spomenuti i projekt Koprivničko-križevačke županije, rekonstrukciju zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, u kojemu je ostvareno sufinanciranje od 850 tisuća kuna. U tijeku su završne pripreme za početak građevinskih radova, a dovršetak projekta očekuje se do početka sljedeće školske godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, koja je naglasila kako je Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna mjera za ostvarivanje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Odgovor je to na razvojne prioritete lokalne i područne razine te predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja, kao i jačanju socijalne kohezije.

Ministarstvo će ove godine po navedenom Programu sufinancirati 235 projekata u iznosu od 72,7 milijuna kuna.

Služba ureda župana