Koprivnički gimnazijalci snimili video Kockice vs. kvadratići te posjetili Zagreb

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Koprivnički gimnazijalci i njihova mentorica Marina Njerš, u sklopu nacionalnog eTwinning projekta „Moja, a Tvoja MaTeMaTika“, odlučili su snimiti video Kockice vs. kvadratići. Sudjelovalo je pedesetak učenika, a kako se bližila nogometna utakmica Hrvatske i Ukrajine, dosjetili su se video poslati Hrvatskom nogometnom savezu, koji ih je nagradio s pedeset ulaznica. Na utakmicu su poveli i ravnatelja Vjekoslava Robotića te su svi zajedno bodrili naše igrače na Maksimirskom stadionu.

U sklopu još jedne projektne aktivnosti, oko 130 srednjoškolaca iz Čazme, Novske, Raba, Vukovara, Zagreba i Koprivnice posjetili su Zagreb, kako bi se bolje upoznali i družili. Koprivnički su gimnazijalci razgledali Državni zavod za statistiku gdje su doznali da je po broju stanovnika Koprivnica usporediva s Vukovarom te da ima pozitivan trend rasta stanovništva, povezan s rastom industrije. Osim Državnog zavoda za statistiku posjetili su i Matematički odsjek PMF-a, gdje ih je ugostila doc. dr. sc. Franka Miriam Bruckler te im održala predavanje s temom „Put oko matematike u 80 slika“. Na predavanju je bilo riječi o primjeni matematičkih izračuna, pojmova u računarstvu, umjetnosti, kriminalistici, kriptografiji, medicini, graditeljstvu, fotografiji, ekologiji, nogometu, logici, prometu i planinarenju te kako nam mogu pomoći kombinatorika, geometrija, teorija grafova, diferencijalni i infitezimalni račun.

Suradnja škola planira se nastaviti i sljedeće godine.

Služba ureda župana