U sklopu akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ održana predavanja u dječjim vrtićima

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tijekom prošlog tjedna u dječjim vrtićima na području Koprivničko-križevačke županije održana su edukativna predavanja u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“, čiji su organizatori Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjek za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke, uz podršku tvrtke BeSafe i udruge „Roda-roditelji u akciji“.

Sudjelovali je ukupno 136 djece te devet odgojitelja, iz vrtića Zrno u Virju, Sv. Josipa u Križevcima te DV Igra u Rasinji. Djeca starosti od 3 do 6 godina učila su kako sigurno sudjelovati u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas te koje opasnosti vrebaju ako se oni ne koriste na pravilan način.

Na kraju edukacija, uručene su im naljepnice „Dijete u autu“, izrađene u suradnji sa županijskim Savjetom, brošure udruge Roda „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“, reflektirajući materijali za sigurnije kretanje u prometu te plakat Unicefa „Zaštitimo djecu“.

Cilj ove akcije je povećati stupanj sigurnosti prometa na cestama, smanjiti broj nastradale djece te podizanje svijesti o važnosti korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa.

Koprivničko-križevačka županija projekt podržava od samog početka, a prošle je godine osvojio drugo mjesto među najboljim projektima sigurnosti lokalne zajednice na osmoj regionalnoj konferenciji o sigurnosti gradova SIGG 2016.

Služba ureda župana