Najava: Koprivničko – križevačka županija dio projekta „Kajkavci u Lisinskom“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Radija Kaj i pet kajkavskih županija održati će se izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski, poljoprivredni i kulturološki susret „Kajkavci u Lisinskom“ u nedjelju, 19. ožujka 2017. godine u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu s početkom u 14 sati.

Zajednički nastup Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije uz Grad Zagreb objediniti će promociju turističke, kulturološke i gastronomske ponude kroz koju će se prikazati značajke i posebnosti pojedine županije.

Koprivničko-križevačka županija u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom te turističkim zajednicama grada Đurđevca, Koprivnice i Križevaca promovirat će svoje manifestacije kao što su Picokijada, Križevačko veliko spravišče i Renesansni festival, projekt „Pisanica od srca“, križevački suvenir Čunčanu čipku, a promovirati će i naivnu umjetnost kao posebnost unutar svojih županijskih granica.

U organizaciji Koprivničko – križevačke županije, PORE i Obrtničke komore KKŽ na izložbeno – prodajnom prostoru svoje proizvode izložit će sljedeći izlagači:  OPG Damir Markov iz Đurđevca, OPG Marijan Matočec, OPG Kranjec Anđela iz Kloštra Podravskog, OPG Hrženjak Marijan iz Koprivnice, OPG Pečnik Mario iz Križevaca; obrti: Špičko iz Koprivnice, Terra iz Đurđevca, Moby Dick iz Koprivnice, Lesart iz Koprivnice; nova domaća radinost Zlatka Štrfičeka iz Koprivnice, domaća radinost Baka i Mama iz Virja, domaća radinost Emina Baričević iz Križevaca te LAG „Podravina“ iz Đurđevca.

U programskom dijelu manifestacije nastupit će Udruga cimbalista Hrvatske iz Đurđevca i   Križevačka djevojačka straža, a u Malim kajkavskim književnim razgovorima sudjeluju Krešimir Blažek i Marko Gregur promovirajući Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen.

Posjetite manifestaciju i budite dio Kajkavaca  u Lisinskom, dio Koprivničko – križevačke županije! 

Služba ureda župana

Izvor fotografije: www.kaj.hr