Motivacijskim stručnim skupom otvoren natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj u 2017. godini“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Doma mladih u Koprivnici održan je motivacijski stručni skup te službeno otvorenje natječaja „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj u 2017. godini“ kojemu je prisustvovao župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal.

U svom obraćanju župan je uputio zahvalu organizatorima istaknuvši kako je Koprivničko-križevačka županija „ponosan partner i pokrovitelj projekta“. Istaknuvši važnost projekta župan je kazao „ovaj projekt doista doživljavam kao nešto izuzetno vrijedno i značajno za ovu našu sredinu, za ovaj naš prostor“. Također, pozvao je sve vrtiće i škole s područja Županije da sudjeluju u projektu i na taj način potaknu širenje svijesti o vrijednostima prostora i prirode koja nas okružuje.

Pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Sanja Putica istaknula je potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja ovom projektu od samog početka njegova provođenja te naglasila činjenicu „kako se ovaj projekt provodi pune 23 godine što govori o vrijednosti projekta“. Projektom se podiže svijest o suživotu čovjeka i prirode te s obzirom na povezanost obrazovnih ustanova s projektom, istaknula je kako „škola nije mjesto samo provođenja strogog plana i programa, škola upravo mora biti mjesto oplemenjivanja“.

Na motivacijskom stručnom skupu prisustvovali su ravnatelji i profesori škola i drugih odgojno-obrazovnih ustanova kojima su prezentirana iskustva škola koje su prethodnih godina sudjelovale na natječaju i pobijedile.

Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“ provodi se u organizaciji Hrvatske radiotelevizije i Knjižnice i čitaonice Fran Galović, te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada koprivnice. Projektom se promiče isključivo organska poljoprivreda, uzgoj izvornog i domaćeg bilja kao i povratak tradicionalnim vrtovima na području Republike Hrvatske. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, polaznici dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez prikladne roditeljske skrbi.

Koprivničko-križevačka županija kao partner projekta poziva sve odgojno-obrazovne ustanove s područja Županije da sudjeluju u projektu prijavom na natječaj koji će biti otvoren do 22. travnja, odnosno Dana planete Zemlje.

Služba ureda župana