Koncertom „Darujte osmijeh Laticama“ uspješno završena humanitarna akcija

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Povjerenstva za ravnopravnost spolova te Grada Koprivnice u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica održan je humanitarni koncert „Darujte osmijeh Laticama“.

Predsjednica Županijske skupštine i ujedno predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić tom se je prilikom obratila svima prisutnima uputivši zahvalu za sudjelovanje i podupiranje humanitarne akcije kojom su prikupljena sredstva za pružanje pomoći osobama s intelektualnim poteškoćama. Naglasila je kako se Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uvijek rado odaziva pozivima za sudjelovanje u akcijama humanitarnog karaktera te ih u okviru svojih mogućnosti i podupire. Ujedno je iskoristila priliku da u prepunoj sportskoj dvorani uputi čestitku povodom Dana žena, poručivši ženama i djevojkama „činite svaka za sebe najbolje i najviše što možete jer ako ćete same doprinijeti poboljšanju svojeg položaja u društvu tada će i to društvo biti bolje i sretnije“.

Župan Darko Koren u svojem obraćanju svima prisutnima uputio je zahvalu organizatoru Udruzi „Latica“ i svim izvođačima koji su omogućili provedbu ove akcije, a posebno je zahvalio na donacijama upućenima Udruzi „Latica“. Naglasio je kako akcije humanitarnog karaktera Koprivničko-križevačka županija uvijek će podupirati kroz pokroviteljstvo i partnerstvo, posebice kada svrha takve akcije okuplja mnoštvo i pokazuje spremnost građana na pružanje pomoći sugrađanima. Za kraj je istaknuo „želio bih da mi budemo dio života naših Latica i da Latice budu dio naših života“ ukazujući na realizaciju ovakvih akcija i u budućem razdoblju.

U ime grada Koprivnice obratio se zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te predsjednica „Latica“ Nevenka Fuchs zahvalivši svima na podršci radu Udruge, a posebno roditeljima članova.

Humanitarnim koncertom završena je humanitarna akcija „Darujte osmijeh Laticama“  koja je započela u prosincu 2016. godine, a kojim je prikupljeno ukupno 75.000,00 kuna te je ujedno obilježeno i 50 godina uspješnog rada Udruge.