Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije obilježila Dan žena

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije tradicionalno je organizirala druženje za članice Kluba slijepih žena, kojemu je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Tom prigodom predsjednica Rupčić održala je predavanje o ravnopravnosti kroz aspekte svakodnevnog života te o problematici nasilja nad ženama, s posebnim naglaskom na žene s invaliditetom i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu. Naglasila je važnu ulogu institucija i pojedinaca, koji raznim aktivnostima i konkretnim sadržajima trebaju dati doprinos boljem i kvalitetnijem životu slijepih osoba, posebice žena.

Nakon predavanja i druženja, za članice Udruge organizirano je friziranje i šminkanje u obližnjem Salonu ljepote što ih je izuzetno razveselilo budući da se radi o osobama koje si takav tretman teško mogu priuštiti zbog svoje slabe financijske situacije, invaliditeta, bolesti i nedostupnosti takvih usluga u njihovim mjestima stanovanja.

Služba ureda župana