Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim ekipama Koprivničko-križevačke županije u 2016. godini

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko – križevačke županije danas je u hotelu „Picok“ u Đurđevcu održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko – križevačke županije u 2016. godini.

Predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković  pozdravivši okupljene sportašice, sportaše, trenere i sve prisutne istaknuo je kako su zaprimljene 82 nominacije, a komisija je odabrala najuspješnije sportaše u svakoj kategoriji prema ostvarenim rezultatima. Predsjednik Lovković uputio je zahvalu Županiji i gradovima Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima koji direktno i indirektno financijski pomažu sport i sportaše.

U svome obraćanju župan Darko Koren naglasio je važnost za Županiju ovog velikog dana posvećenom sportu istaknuvši: „prije svega zamišljam koliko entuzijazma, truda i ljubavi je uloženo u sport od svih Vas koji u njemu djelujete“. Istaknuo je podršku Županije kako Zajednici sportova tako i sportašima pojedinačno jer „sport je jedna od najrazvijenijih industrija Hrvatske“ pri čemu je naglasio i kako je „Hrvatska poznata po mnogočemu, ali mislim da su zapravo sportaši okosnica svih naših brandova“. Uputio je čestitku svim dobitnicima priznanja te poželio im još veći uspjeh u tekućoj godini.

U kategoriji najboljih sportaša s invaliditetom, titulu najuspješnije sportašice u 2016. godini ponijela je Nadica Mesar, dok je najuspješnijim sportašem s invaliditetom proglašen Luka Drokan. U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe osoba s invaliditetom nagrađena je ženska ekipa Viseće kuglane ”ĐURĐEVAC” dok u istoj kategoriji najuspješnija muška sportska ekipa osoba s invaliditetom je Sportska udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama ”VELIKO SRCE” Koprivnica.

Najuspješnijom sportašicom 2016. godine proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog  kluba „KRIŽEVCI“, a najuspješnijim sportašem proglašen je Luka Đurđ iz Ronilačkog kluba ,,ŠODERICA“ Koprivnica. Najuspješnijom perspektivnom sportašicom u 2016. godini proglašena je Valentina Belušić iz Hrvačkog kluba ”PODRAVKA” Koprivnica, dok najuspješnijim perspektivnim sportašem je proglašen Marko Kogl iz Kluba za obaranje ruku „TIGAR“ Križevci.

U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe 2016. godine nagrađena je Seniorska ekipa Podravka-Vegeta rukometnog kluba „PODRAVKA“ dok najuspješnija muška sportska ekipa u 2016. godini je Seniorska ekipa Atletski klub ”KOPRIVNICA”. Kadetska ekipa Rukometnog kluba ,,Podravka“ proglašena je najuspješnijom ženskom perspektivnom sportskom ekipom, a u muškoj kategoriji nagrađena je Juniorska ekipa Streljačkog kluba „KRIŽEVCI 1252“.

Najuspješniji trener 2016. godine s područja Koprivničko-križevačke županije je Zvonko Jagušić iz Streljačkog kluba ”KRIŽEVCI 1252”, a zaslužni sportski djelatnik je Ignac Maletić iz Streljačkog kluba Radnik iz Đurđevca.

Dodijeljena su i priznanja za izuzetna postignuća u sportu koju su primili Ema Juričić iz Karate kluba ,,Đurđevac“, Borna Lončarić uz Boks klub ”DAVID” Koprivnica

i ŠŠD „Gimanzijalac“ Gimnazija Fran Galović Koprivnica.

 Na kraju svečanosti u ime svih nagrađenih obratio se najzaslužniji sportski djelatnik u 2016. godini, ujedno i dugogodišnji predsjednik Streljačkog kluba Radnik iz Đurđevca Ignac Maletić, a svojim nastupom program su obogatile članice i članovi KUD-a Petar Preradović iz Đurđevca.

Služba ureda župana