Župan Darko Koren uz predstavnike Hrvatske zajednice županija na radnom sastanku s ministrom Barišićem

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Predstavnici Hrvatske zajednice županija održali su radni sastanak s ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem kojemu je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Na radnom sastanku razgovaralo se je o značaju pomoćnika u nastavi, o kurikularnoj reformi, pitanju upravljačkih prava u školskim ustanovama te o smanjenju decentraliziranih sredstava. Predstavnici Hrvatske zajednice županija upoznali su ministra s konkretnim iznosima smanjenja  decentraliziranih sredstava u korelaciji s troškovima, što bi moglo utjecati na velik pad pedagoškog i financijskog standarda. Također, istaknuli su i prijedlog prema kojem u daljnjoj fazi decentralizacije osnivači bi mogli preuzeti dio poslova koji su sada u nadležnosti Ureda državne uprave, Ministarstva znanosti  i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nadalje, naglašena je potreba školskih ustanova u aktivnijem korištenju sredstava fondova Europske unije, ali i potreba da se postignu zakonska rješenja za  pojedini segmenti predfinanciranja i provedbe projekata.

Ministar sa suradnicima je upoznao predstavnike županija s planovima daljnjih aktivnosti ministarstva, te naglasio važnost uključivanja u elektronička savjetovanja, prvenstveno Pravilnika o pomoćnicima u nastavi te ostalih dokumenata koji se pripremaju.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: http://hrvzz.hr