Održan radni sastanak predstavnika Hrvatske zajednice županija i ministrice Nade Murganić

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Predstavnici Hrvatske zajednice županija danas su održali radni sastanak s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadom Murganić, dok u ime Koprivničko-križevačke županije sastanku je prisustvovala pročelnica upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Predstavnici Zajednice upoznali su ministricu Murganić s osnovnom problematikom vezanom uz funkcioniranje domova za starije i nemoćne osobe. Istaknuto je kako Pravilnik o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga je nejasan, preopširan te u nekim odredbama i kontradiktoran. Predloženo je da zajedničkim snagama pronađu se područja socijalne skrbi koja je moguće decentralizirati kako bi se stvorio održiv i efikasan sustav okrenut upravo najranjivijim skupinama.

Ministrica Murganić upoznala je sve prisutne s planiranim prijedlozima za unapređenje sustava te potaknula osnivanje zajedničke radne skupine koja bi izradila nacrt novog Zakona o socijalnoj skrbi, ali i redovito rješavala pitanje operacionalizacije mjera na terenu. Naglašeno je kako upravo međuresorna suradnja potiče rješavanje socijalne problematike, ali i provođenje ozbiljnije politike demografske obnove.

Služba ureda župana