O statusu projekta RCGO Piškornica održan sastanak s ministrom Dobrovićem

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike danas je održan sastanak o statusu projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Sastanku s ministrom zaštite okoliša i energetike Slavenom Dobrovićem prisustvovali su  župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Skupštine društva Piškornica, direktor Mladen Jozinović, međimurski župan Matija Posavec, varaždinski župan Predrag Štromar  te zamjenik krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek.

Direktor Mladen Jozinović istaknuo je da je studija izvedivosti u izradi te da su u prethodnom razdoblju poduzeli niz mjera kojima su smanjeni prvotno planirani kapaciteti RCGO-a. Kapacitet mehaničke linije, naveo je Jozinović, „smanjen je sa 190 tisuća tona na 120 tisuća tona, a kako bi se uskladili s novim Planom gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017.-2022. izgradit će se i sortirnica“.

Ministar Slaven Dobrović istaknuo je kako se „stvari odvijaju u dobrom smjeru. Smanjuje se kapacitet, a u Centar će se uklopiti i sadržaji određeni novim Planom gospodarenja otpadom, poput sortirnice“ naglasio je ministar.

Osim toga, „na sastanku iznijete su sve informacije o trenutnom statusu projekta RCGO Piškornica i aktivnostima koje se poduzimaju“ rekao je župan Koren.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: Ministartvo zaštite okoliša i energetike