Otvorene jaslice u DV „Zvončić“ na području Općine Gola

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Otvorenju novoizgrađenog objekta,  jaslica u Dječjem vrtiću „Zvončić“ u Goli prisustvovao je župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Pozdravne riječi uputio je načelnik Općine Gola Stjepan Milinković naglasivši pri tom kako je ovo treći vrtić koji djeluje na području Općine, a koji je k tome i besplatan zahvaljujući suradnji sedam općina. Pored toga, izrazio je zadovoljstvo poboljšanom demografskom slikom Općine dodavši: „Ovim otvorenjem dokazujemo što nam je prioritet i da možemo osigurati opstojnost Općine, a time i ravnomjerni razvoj Hrvatske“.

O važnosti ovakvog događaja župan Koren je rekao kako je otvorenje jaslica „više no potrebno za naše najmlađe članove zajednice, posebice u manjim sredinama poput Općine Gola“ pohvalivši potom rad i aktivnosti Općine koje doprinose boljoj demografskoj slici Županije.

Zadovoljstvo otvaranjem kao i demografskom slikom Općine izrazila je i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić te dodala: „Izuzetno važno za Hrvatsku je to što su lokalne sredine uz vlastita sredstva i pomoć Županije odlučile ulagati u najmlađe, osnaživati obitelji i to ne samo u financijskom smislu. To je pravi put opstanka i ostanka stanovnika u svakoj sredini“, nakon čega je službeno i otvorila novoizgrađene prostorije jaslica.

Valja napomenuti da su ove jaslice izgrađene uz financijsku suradnju između sedam općina, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun i pol kuna.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr